Защо може да се губи желанието за интимност след известно време във връзка?

Искаш ли да научиш няколко причини защо може да се губи желанието за интимност след известно време във връзка? Провери за себе си в каква позиция може да се намираш в твоите любовни отношения.

Чуй във видеото долу ценни насоки за размисъл:

Добър вечер, скъпи мои приятели. С любов ви посрещам. В днешното видео искам да отговаря на въпрос, който получих към рубриката “Поискай съвет и ще ти бъде даден”. А въпросът, който получих от една дама, е: Защо може да се губи желание за интимност и близост като цяло след известно време, след дълго време в една връзка. И днес искам да ви разкажа за няколко възможни причини, ако и вие преминавате през същата ситуация, срещате същия житейски казус, погледнете в своя живот. Принципите, които ще ви споделя са от теорията за семейните констелации.

Една от причините, поради която се загубва интерес и близост между партньорите е именно заради това, че започва да липсва компонентът партньорство.

Когато стартира една връзка, влезнете във връзка, какво има – вие изначално сте равни. Но в един момент от връзка може да започне да се променя енергийния баланс на даване и получаване. Най-лесно може да си го представите, когато сме още в еуфория, в първите месеци от една нова връзка, мъжът ви носи прекрасно цвете и вие сте искрени и благодарни и го казвате, и го заявявате, той се чувства велик. Той се радва, защото през вашите очи вижда това, което е искал да ви достави на вас като огромна радост. Чрез вашата радост той също се радва. Това е много е много важен принцип в хармоничните и щастливи взаимоотношения да има отразена радост. Също така, вие сте му казали – “Колко великолепно изглеждаш! Това, което направи за мен ме накара да се почуствам така…Благодаря ти.” Но знаеме какво се случва във връзките след време, може да се променят позициите. Единият партньор да започне да дава, да дава и най-често това даване се случва при нас жените. Мъжът си стои тук, а ние започваме да даваме повече грижа, повече внимание и в един момент ние започваме да изискваме от мъжа твърде много. Да кажем, “Ти, защо си разхвърлял къщата? Защо не си подредил? Може ли веднъж да влезнеш и обувките да си сложиш на едно място?” или “Отвори прозореца. Защо не си пуснал пералнята? Обеща ми, че ще го направиш за мен. Защо не написала домашното с деца?” Вие така отгоре, като майка, а той седи долу, вие енергийно сте се издигнали над него. Вие сте застанали в позиция – аз съм по-голяма и аз съм майката. Аз се карам, аз размахвам с пръст, а ти седиш долу. Ето защо може да се нарушава щастието и близостта и да се губи желанието и интереса – защото позицията вече не е на партньори, на двама дущи, които заедно се развиват, двама души, които гледат в една посока. Двама души, които правят нещо за себе си, всеки според собствените си умения и способности. А се получава – аз давам, давам, а ти нищо не правиш за мен, ти не ми помагаш.

Възможно е парньорът да дава, възможно е да ви помага, само че да не говори през вашия любовен език. Скъпи дами, ако се намирате в такава позиция да не сте щастлива и удовлетоверена във връзката, която имате, помислете дали случайно не сте попаднали в позиция на майка. А когато сте в енергията и позицията на майка.

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар