Как да направя мъжа по-активен към мен? Той да бъде мъжът, а не аз да трябва да му казвам всичко?

Днес в рубриката „Поискай съвет и ще ти бъде даден“ Милена отговаря.

Въпрос: Здравейте,
Моля за примери как да дам “крачка назад” и да го направя по-активен към мен? Той да бъде мъжът, а не аз да трябва да му казвам всичко? Благодаря!

Милена от “Процъфтяваща връзка с Милена”: Да се отпуснеш назад значи да се осланяш на женската си енергия и тя да личи във всяка твоя дума, жест и движение. Женствеността да тече като река през всяка форма на себеизразяване.

Например:
  • при първи срещи ти позволяваш на мъжа той да инициира – да определя мястото и поема отговорност за организацията. А ти се отпускаш назад, като изразяваш вербално и чрез езика на тялото, че наистина оценяваш желанието и усилията му да бъде с теб, да комуникира, да търси твоята компания. Поддържаш контакт с очи, усмихваш се и си приветлива.
  • вслушваш се в сърцето си и си в непрекъснат контакт с чувствата си. Какво по женско от това?! Да можеш да различиш чувствата и емоциите в тялото си и да ги назовеш. Ако изпитваш трудности тук, най-вероятно не си научена от родителите си как да се справяш с тях и си дистанцирана от самата себе си. Но за да изградиш емоционална и дълбока връзка с мъж е нужно да преработиш терапевтично нараненото вътрешно дете, което се чувства само и да изградиш навик да се свързваш със себе си. За начало може да започнеш да си задаваш въпроса: ” А сега как се чувствам в компанията на този мъж? Това харесва ли ми?”. Опитай се повече да присъстваш в тялото, отколкото в главата си.
  • преразгледай своите граници – ако нещо не ти харесва в отношението на мъжа и това, което получаваш от него, независимо на кой етап е връзката ви, недей да се тръгваш по тънък лед и да се опитваш да го променяш. Промени себе си – приеми нагласата на изследовател и усети дали може да приемеш мъжа такъв, какъвто е. Дали може да направиш компромис с тези различия без това да се отрази на личното ти щастие;
  • в конфликтни ситуации с мъжа – избери себе си. Избери да комуникираш своите чувства и емоции по автентичен за теб начин. Довери се на специалист, за да се научиш да общуваш ефективно с мъжа до теб, така че той да предприема действия.

Нo ако все още ти е трудно да дадеш крачна назад в отношенията и да оставиш мъжът да е по-активен към теб и той да движи връзката, често стои страхът. Страхът да допуснеш мъж до себе си, да се отвориш за връзка. Може в твоята глава да седи асоциацията, че връзката с мъж отнема от личното ти време, свободата ти, че ти се изгубваш и обезличаваш.

Ако и теб те е страх и се откриваш в тези редове, включи се в предстоящите събития в месец Февруари – научи за тях от Фейсбук страницата ми: https://www.facebook.com/thrivingrelationshipwithMilena

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар