Как да продължа напред след неуспешни връзки?

Днес в рубриката „Поискай съвет и ще ти бъде даден“ Милена отговаря.

Въпрос: Просто не ми върви в любовта. Имам връзка, върви до някъде и прекъсва. Как да продължа напред?

Милена от “Процъфтяваща връзка с Милена”: Ако сама си слагаш етикетите, че не ти върви в любовта; че си карък; че може би любовта не е за теб, то тогава тези ограничаващи вярвания ще се превърнат в твоя истина. В такива моменти, в които правиш генерализация, си спомни, че ние се превръщаме в това, което мислим. А мислите пораждат емоции.  

Негативните мисли създават негативни емоции и те се превръщат в притегателна сила на събития идващи към теб, които само ще ти затвърдят това, което мислиш и чувстваш. Анализирай какви грешки си допуснала в последната си връзка – дали е имало червени сигнали, които си пренебрегнала; дали си направила твърде много компромиси със себе си; дали си си позволила да заявиш себе си и какво желаеш в тази връзка; дали в тази връзка не си пренесла проекции от предишни парнтьори, защо партньорът ти е прекъснал връзката ви. Възможно е да има и много други причини зад неуспешните ти връзки, които да разгледаш в дълбочина и отработиш със специалист.

Освен моменти на саморефлексия, позволи си да си дадеш време за себе си. Отдай заслужено пространство на чувствата, които изпитваш в момента, премини през тях, за да ги пуснеш по здравословен начин. Също така изгради любов към себе си. Ако сама не си дадеш любов, вечно ще търсиш любов от вън – а това е залог, че ще привличаш и влизаш в токсични/зависими връзки.

Препоръчвам ти да работиш със специалист, за да излезнеш бързо от омагьосния кръг на неуспешни връзки с нови подкрепящи вярвания, осъзнала ценноста си и със стабилна самооценка.

Може да се свържеш с мен оттук: https://thrivewithmilena.com/contact/

 

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар