Как обичта към майка ти пречи да срещнеш мъж и изградиш връзка?

Да бъдеш отгледана с безусловната подрепа, обич, топлина и истинско присъствие от двамата си родители е най-прекрасното нещо. Това е гаранция за щастливо детство, в което си израстнала като слънчево, усмихнато, жизнерадостно дете. В такава среда и условия, в които са те отгледали родителите ти, ти се превръщаш в пълноценна личност, която е способна да изгради щастливи отношения с мъж и създаде собствено семейство.

Но когато дълго време не можеш да срещнеш мъж, който желае сериозни отношения и се въртиш в един омагьосан кръг на неуспеши връзки, е редно да погледнеш навътре в себе си и анализираш причините.

Днес искам да ти разкрия една причина, която може и да не осъзнаваш, но да е от ключово значение за женското ти щастие и любовния ти живот.

Ти се бориш за любов в собтствения си живот, но любов може не виждаш да има и между родителите ти. А те са твоят пример за това как се изгражда една връзка, как се пази пламъкът през годините, каква е динамиката в любовта.

Възможно е да има емоционална дистанция между родителите ти, хлад и студенина да се е настнанила между тях. А, ако и баша ти е далеч и липсваша фигура в живота ти, твоята майка е останала сама. Цялата нейна мъка и страдания да се справя с живота без да има на кого да се опре, неспособността и да се надигне и излекува нараненото си сърце, отчаянието и болката самотата, която я заливат, всичко се поема от теб. На теб сърце не ти дава да оставиш майка си в нейното нещастие. Ти си там за нея да я утешиш, да изслушаш нейните проблеми и тревоги, да се превърнеш в мъжа, който и липсва. Така неусетно от обект на нейната безгранична и безусловна майчина любов, ти се превръщаш в обект и на нейната емоционална обич. Ти заемаш важно място в живота на майка си като нейн емоционален партньор.

Колко пъти си поставяла мама и нейните искания и очаквания пред себе си? Може би си си казвала – сега не мога да се фокусирам върху моето личностно развитие, за да разреша проблемите в любовния си живот, това може да почака – мама е по-важна. Не може да си и помислиш да я оставиш сама и доста често изпитваш угризения на съвестта, когато искаш да излезнеш с някой мъж и бързаш да се прибереш при мама. Какво остава, ако ти изпитваш радостно вълнение и трепет в първите любовни срещи, а да чувстваш, че е нужно да прикриваш ентусиазма си заради мама.

И тук се заформя една динамика, която се разглежда в разбиранията на системните констелации като действаща програма на лоялност. Лоялност към мама. Може да вярваш, че ако я оставиш, ако ти се погрижиш за личния си живот и да това да бъдеш щастлива с прекрасен мъж до себе си, сякаш я предаваш.  В такъв случай рядко, а може и никога, да не си позволяваш да водиш по-щастлив и удовлетворяващ любовен живот от този на родителите си.

Изграждането на успешна емоционална връзка с мъж е дълъг процес, който започва с това да се отделиш емоционално от родителите си и да заемеш правилното си йерархично място в рожденото си семейство. Няма как да привлечеш парньор в живота си, като ти вече имаш такъв в лицето на майка си.

Тази роля, която заемаш като мъж на майка си, могат да бъдат преработени с помощна та метода на семейни констелации. Това ще те освободи от програмата, която действа в твоето подсъзнание, ще получиш ресурс и родова благословия да имаш любящ мъж до себе си, с когото да споделяш взаимни чувства и създадеш хармонично и щастливо семейство.

Готова ли си да поставиш себе си своето щастие на първо място? Искаш ли да открием причината, поради която не срещаш сериозен мъж, който е готов на здравословна връзка с теб?

Запиши си час за консултация: https://thrivewithmilena.com/contact/

СВЕТЪТ Е ЗА ДВАМА

Процъфтявай заедно с мен,

Милена

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар