Баланс между мъжката и женската енергия

Как се случва красивият танц на баланс между мъжката и женската енергия в една връзка? Коя е рецептата за синергия в двойката?
 
От няколко дни наблюдавам как мъжът ми се бори с казус, който иска да разреши. Аз съм до него в тази ситуация и внимателно го изслушвам. Но забележи – само слушам, без да се включвам със съвети. А камо ли да се натоварвам с отговорности и вземам решения. Осъзнала съм, че когато жената гледа на себе си като пълноценна личност, с много качества и достойнства, а на мъжа до себе си като на стабилен мъж и развиваща се личност с прекрасен характер, тоест аз съм плюс в любовта и ти също, тогава тя не допуска грешката да обезценява силата на партньора си и да върши нещо вместо него. Жена, която е отпусната и свързана със своята женска енергия, дава подкрепа, разбиране и възхищение. Мъжката е дейна и активна.
 
Тогава се обърнах към съпруга ми с думите: “Мили, с толкова сложни въпроси се занимаваш. Но вярвам в теб и зная, че ще вземеш най-доброто и правилно решение”. В резултат на това мъжката енергия се включва активно и наблюдавам на какви действия и подвизи е готов мъж, когато иска нещо. В крайна сметка той просто има нужда от пространство, в което да ти се доказва и прави подвизи за теб, да те направи щастлива и заслужи усмивката на лицето ти. Но ключовите съставки за неговите успехи са твоята безусловна любов, обожание, вложената в него енергия. Когато вярваш в неговия потенциал, това се превръща в гориво за него и го изстрелва напред.
 
Не се притеснявай, ако в момент на трудности, усетиш отдръпване от мъжа си. Може да чувстваш сякаш той само тялом е при теб и някъде витае, едвам ти отговаря с поняколко думи. Това е основната разлика между мъжката и женската психология – при проблеми жената има нужда да говори и споделя, а мъжа да се оттегли. Той се затваря в себе си, за да мобилизира всички ресурси, които има, трезво да прецени ситуацията, начертае план за действие. Може и да изглежда като крачка назад във вашата връзка, сякаш той не с еинтересува от теб и предпочита да гледа телевизия, да си рови в телефона, но той всъшност събира сили, за да скочи напред. Без засилка и правилно фокуса енергия няма растеж и траснформация.
 
А ти би ли се втурнала с решения, да си блъскаш главата как да се справиш? Mоже би вече го правиш и чувстваш как той очаква именно това от теб, защото си се превърнала в удобна жена.
 
Улавяш ли се, че влизаш в мъжка позиция и изземваш ролята му?
 
Превърнала ли си се в силна, еманципирана жена, която не може да се довери на мъжа си и предпочита да вземе контрола в свои ръце?
 
Това поведение има своите обяснения и когато се справиш с корена на проблема, премахнеш блокажите пред женската си енергия, ще се превърнеш в мъдра жена, която гради стабилни, щастливи и хармонични отношения.
 
Искаш да знаеш как? Свържи се с мен за час за консултация
 
СВЕТЪТ Е ЗА ДВАМА 
 
Процъфтявай заедно с мен,
Милена

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Comments

  1. Pingback: Четири причини защо мъжът бързо губи интерес към жената - thrivewithmilena.com

Оставете коментар