Как да балансирате емоциите си чрез цветно дишане?

Въздухът, който вдишваме, е просмукан от силите на светлината и цветовете. От дълбока древност се знае, че биоенергията или енергията Чи, Ки, Прана може да бъде извличана не само от храната или водата, но и от въздуха. Плиткото, повърхностно дишане, характерно за съвременните хора, не им позволява пълноценно да зареждат своя организъм не само с кислород, но ги лишава и от живителната светлинна енергия. Или казано по друг начин, ако не се научите да дишате както трябва, винаги ще страдате от недоимък на енергия, независимо с каква и колко храна се храните.

Точно както можете да научите различните форми на йогийското дишане, за да увеличите приема на прана, можете да засилите и мисловните вибрации, за да си помогнете да абсорбирате определена светлинна енергия. Тази техника, практикувана и от йогите, е известна като цветно дишане.

Има много начини за практикуване на цветното дишане. Важно е да се намери онзи, който е най-подходящ. Разбира се, колкото повече научавате за качествата и въздействието на всеки цвят, толкова по-лесно ще ви е да разберете кой цвят да вдишвате. Това може да стане и интуитивно. Цветът, към който сте привлечени, вероятно е онази цветна енергия, която ви е необходима.

Цветното дишане може да се използва за най-различни цели. Преди да се започне някое от тези цветни дишания, добре е да се усвои пречистващото дишане.

• Седнете или легнете по гръб. Затворете очи и за една минута съсредоточете вниманието си върху дишането си. Дишайте бавно и ритмично.

• Представете си, че над главата ви има топка бяла светлина; вдишайте бялата светлина и си представете как тя се влива през горната част на главата ви. Представете си как бялата светлина преминава през цялото ви тяло.

• Сега се съсредоточете върху издишването. Представете си, че въздухът, който издишвате, има мръсносив цвят.

• Съзнателно вдишайте бялата светлина и съзнателно издишайте всички отрицателни и вредни нечистотии от клетките си, нервната система, психиката. Вижте колко е замърсен този дъх. Но постепенно сивият въздух, който издишвате, става все по-бял и по-светъл, докато осъзнаете, че вдишвате и издишвате само бяла светлина.

• Вдишайте бялата светлина и я издишайте в пространството около себе си.

• Направете го още няколко пъти. Не забравяйте да благодарите заради това, което сте научили. Помислете, че системата организъм ви е пречистена.

След една седмица всекидневни упражнения за пречистващо дишане вие сте готови да използвате цветното дишане и за други цели.

Ако искате да се почувствате незабавно емоционално облекчение, използвайте тази техника:

1. Затворете очи.

2. Започнете да дишате дълбоко и бавно. Използвайте вътрешния си глас и си повтаряйте “Вдишай. Издишай. Вдишай. Издишай.”

3. Вижте зелената светлина, която ви обгражда в предпазваща обвивка или си представете зелено одеало, което е увито около вас.

4. Вдишайте красивото тревисто зелено. Почувствайте колко е студено, меко и успокояващо. Изпратете го към сърцето си, белите дробове и до всяка ваша клетка. Почувствайте как мекото хладно зелено успокоява ума ви и ви казва, че всичко ще бъде наред. За вас ще се погрижат и ще ви помогнат.

5. Представете си как лежите върху мек зелен мъх. Нека тялото ви се почувства отпуснато и натежало. Чувствате се толкова уморени и сънливи, че бихте могли да лежите така цял ден.

6. Седнете или легнете удобно, докато зеленото одеало се грижи за вас.

7. Дишайте бавно и спокойно, докато усетите, че сте в състояние да се движите.

Сюзи Чиазари

Процъфтявайте заедно с мен,

Милена

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар