дали-мога-да-си-го-върна

Объркана съм. Не съм изпитвала подобни чувства. Не знам дали мога да си го върна.

Днес в рубриката „Поискай съвет и ще ти бъде даден“ Милена отговаря.

Въпрос: Здравейте. Дълго време съм сама и отгледах детето си сама. Не посмях да имам друга връзка. Преди три месеца се запознах с колега, начален учител съм, по повод един мой коментар. Изпрати ми покана във фейсбук. Пишеше почти непрекъснато и беше до мен в  трудни моменти. Искахме да се видим, да прекараме три дни заедно, но той се отказа. Сега не пише или, ако го прави трябва аз да му напиша нещо, за да ми отговори. Липва ми, боли ме. Объркана съм . Не съм изпитвала подoбни чувства. Не знам дали мога да си го върна.

Милена от “Процъфтяваща връзка с Милена”: Съжалявам, че ще го кажа, но усещането ми е, че ти си се влюбила в думи. Нищо повече. Думи, напразни обещания, без покритие и съответни действия, които да ти покажат по-задълбочен интерес от страна на мъжа и постоянство от негова страна. 

И какво точно те накара да развиеш чувства към него? Защо бързаш?Моето предположение е че образът, който си си изградила в подсъзнанието ти е станал неустоимо привлекателен за теб. Но докато този образ в мислите ти отговаря на очакванията ти, поема действия и е активен към теб, действителността е различна. Чувствата ти остават несподелени от човек, който познаваш само виртуално. Така ти ставаш все по-обсебена, вкопчваш се в него, вече мислиш дали и как може да си го върнеш. Тези натрапчиви мисли те самоунищожават и ти носят само болка и разочарование. 

Първата стъпка към това да изградиш връзка с някой е да направиш разграничение между образа в главата си и реалния мъж, който стой пред теб. В твоя случай – никнеймът, който виждаш на екрана на телефона/компютъра си. 

Вместо да мислиш как да си го върнеш, се върни и обърни към теб самата. Премести фокуса си от този мъж към себе си и чувствата, които носиш в сърцето си подари на себе си. Не може да привлечеш любов отвън, ако не си си я дала първо на себе си. Твоето сърце не е пуснало и отработило миналото, не си посмяла да имаш друга връзка, което значи, че докато носиш страхове и недоверие към света и мъжете в себе си, това ще излъчваш, това и ще привлечеш. Както се е случило, съдейки по разказа ти – мъж, който е предал доверието, което си му гласувала, преди той още да го е заслужил.

Започни с вътрешна работа със себе си, защото чак когато освободиш сърцето си от минали преживявания, анализираш и коригираш грешките, които до момента си допускала, тогава ще можеш да бъдеш отворена и готова за взаимна и споделена любовна връзка. Инвестирай в себе си – най-мъдрото и най-доброто, което можеш да направиш за себе си.

Постави ново начало на любовния си живот, като се свържеш с мен за терапевтична работа: https://thrivewithmilena.com/konsultacii/

Процъфтявай заедно с мен,
Милена

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар