Вярвания, с които привличаш неподходящи, “грешни” мъже

Опасни вярвания, с които привличаш неподходящи, грешни мъже

Все привличаш неподходящи, грешни мъже за връзка ? Харесват те, заинтригувани са, но повече не искат да се ангажират с теб –  трудно ти обръщат внимание, вечно са заети и нямат време за теб? С тях не знаеш накъде се развиват отношенията и непрекъснато си в напрежение, задушаваш се от панически страх, че и този мъж ще те напусне и ти нямаш сили да го спреш. Често изпадаш в агония, депресия и се чудиш как така е възможно отново да ти се случва същото в любовта. Уж различен мъж, а всъщност един и същи порочен омагьосан кръг от неподходящи, грешни мъже и болка, която трябва да изживееш.

Знаеш ли, че това, което привлича мъжете към теб са твоите вярвания?

Като мотив, който движи поведението в любовта на всяка втора моя клиентка, страдаща от силните несподени чувства, които е развила към такъв неподходящ мъж, са следните три опасни вярвания:

  • Вярване #1 магнит за неподходящи, “грешни” мъже: Ако помогна на мъжа да излекува раните си от разбито си сърце, преодолее страховете и травмите си от предишни връзки, пусне бремето, което носи, и го направя щастлив – той ще ме оцени.

Вярването ти тук е, че си отговорна да му помогнеш да се превърнеш в щастлив и пълноценен човек. Но ако заемеш ролята на спасител, без партньорът ти е да поискал доброволно помощта ти, автоматично влизаш и се завърташ в така наречения „триъгълник на Кармпан“.

Какво представлява триъгълникът на Карпман?

Това е  социален модел, наречен на името на американския психолог Стефан Карпман, известен още като „драматичен триъгълник” или „триъгълник на съдбата”, в който се движиш между трите „главни“ роли на жертва, агресор (тиранин), спасител.

След като си поела отговорност, контрол и грижи над партньора си и вече си изиграла „главна“ роля на спасител, в следващия момент се превръщаш в жертва, защото си неудовлетворена и тъжна, не срещаш подкрепа, разбиране, чувстваш се използвана и се самосъжаляваш. Отговорностите те изтощават и отнемат от женската ти енергия. А после ставаш и агресор, защото започваш да изискваш от него повече внимание, отдаденост, отношение и ангажираност.

Истината е, че в една връзка всеки партньор влиза с неговата опитност и вярвания, в които се е вкопчил, травми, с които докрай не се е справил. Но много важно е да осъзнаеш, че отговорността е на всеки по отделно да преодолее болките си, за да се превърне в пълноценна и завършена личност, която търси и иска да изкара живота си с друга цялостна личност.

  • Вярване #2 магнит за неподходящи, “грешни” мъже: Аз и моите нужни и желания не са важни.

Тоест аз не съм ценна и важна. Може би това вярване идва от детството ти, в което си чула и възприема, че да мислиш за себе си те прави егост, което е толкова лошо и си понасяла критика, обида, осъждане, отхвърляне за такова поведение. Така си научила, че трябва да свеждаш глава, забравяш за себе си, да потиснеш чувствата си, за да поставяш някой друг пред теб и да му угаждаш. Този модел на поведение си изградила в миналото, за да се предпазиш и оцелееш. А към днешната дата ти си замръзнала в позицията на малкото дете, което си била – его състояние, аспект на личността, подробно разгледано в трансакционния анализ на Ерик Бърн.

Тук има нужда от терапевтична работа с твоето вътрешно дете, за да се измъкнеш от оковите на минало и надрастнеш разбирането си, както и да възприемеш нови вярвания, които да работят за теб и за успеха на любовния ти живот. А потиснатите чувства да бъдат освободени, включително с K-power кинезиологичен енергиен баланс и REMAP, защото в противен случай те те разрушават отвътре – карат те да се чувстваш празна, опустошена, апатична към живота, депресирана. А депресираният човек е изморен от непрекъснатия стремеж да се подчини на желанията на околните и да отговори на всичките им очаквания.  

  • Вярване #3 магнит за неподходящи, “грешни” мъже: Давам всичко за него, старая се, за да бъде с мен.

Когато  много се стараеш да се харесаш на мъж, обичаш го и имаш чувства към него, а той теб към теб не – тогава колкото и да даваш от себе си, той няма да го оцени. Това няма да го накара да реши дали иска да бъде с теб или не. Всъщност мъжът не се нуждае от себераздаваща се жена, която се загубва във връзката и обезличава, а от жена, която да обича и уважава себе си достатъчно, за да знае къде е тънката граница в баланса между даване и получаване. В много случай мъжът губи интерес и се дистанцира от жената, когато толкова много получава от нея, а не е готов да и даде нищо в замяна, защото е емоционално недостъпен.  А това женско поведение на приспособяване е нейн компенсаторен инструмент или опит за компенсация на ниско самочувствие, неувереност и ниска самооценка.

Гореизложените вярвания са ограничаващи мисли и не са нищо повече от мисли, които прекалено много и дълго време въртиш в ума си и са се превърнали в утъпкана невронна връзка. Законът за привличане казва, че за да постигнеш целта си и имаш щастлив и удовлетворяващ личен живот, трябва да изпитваш щастие и удовлетворение точно тук и сега. С други думи, за да се предвижиш от точка А, която е сегашният етап на живота ти към точка Б, където целта и мечтите ти са факт е нужно да се изравниш вибрационно с честота на желаното състояние. 

Чувствата, които изпитваш сега са точка на притегателна сила на всички мисли, чувства и събития, които се материализират в живота ти. Ако сега изпитваш тъга, страх, разочарование, негодувание към сегашната реалност, не може да се изкачиш толкова бързо и веднага към това да имаш красива реалност, споделена с любим мъж. Нужни са търпение, постоянство и крачка по крачка да сменяш фокуса като първо започнеш с пускане на емоционалния товар, който носиш. Наблюдавай осъзнато какви усещания преминават през тялото ти, какви мисли вълнуват съзнанието ти, какво чувства са се настанили в сърцето ти. И ако не си доволна от тях, съзнателно ги замени с такива, които ще те покачат енергията ти, ще те вдъхновят и ще завибрираш на висока честота.

Инструменти, с които мога да те подкрепя да подмениш опасните си вярвания за любовта и  да бъдеш в хармония със себе си, противоположния пол и заобикалящия свят са K-power кинезиологичен енергиен баланс (метод от кинезиологията) и REMAP. Те са холистичен подход към теб и твоето здраве, като оказват благоприятно въздействие върху ума ти, душата ти и физическото ти благоденствие. Тези методи позволяват да се диагностицират и лекуват енергийни блокажи с цел постигане на енергиен и емоционален баланс и енергията да тече хармонично в тялото.

Помагат да изкорениш негативни модели на мислене и поведение, да успокоиш сърцето, да възвърнеш енергията си и заживееш в баланс. Съчетанието на тези инструменти променят моментното ти състояние, помагат ти да релаксираш и се отпуснеш в доверие към живота, както и те провокират да достигнеш до нови осъзнавания. Създават нова невронна пътека и ти съдействат да си израдиш навика да слушаш тялото си, неговите сигнали и да се чувстваш позитивно всеки ден. Изпълват те с топлина, спокойствие и вътрешна сила, че ти може да постигнеш всичко, защото твоят потенциал е безграничен.

Свържи се с мен, за да запишеш час за консултация: https://thrivewithmilena.com/contact/

Процъфтявай заедно с мен,

Милена

Присъедини се към моите клиенти, за да се радваш на щастлив и пълноценен живот!

Грабни шанса да процъфтяваш заедно с мен в своя живот!

Оставете коментар